Vega uit eten

Wie me een beetje volgt, weet dat ik sinds een tijdje vegetarisch eet. Nu is dat voor ons kookgedrag niet helemaal een nieuw concept, aangezien we al zogenaamd flexitarisch aten (vegetarisch en vlees afwisselen). Maargoed, geheel vegetarisch eten is toch wel weer een nieuwe uitdaging. Ik mis vlees niet echt, maar ik merk wel dat ik het fijn vind dat er verschillende hele lekkere vleesvervangers zijn. In ieder geval, over het zelf koken van vegetarische maaltijden zal ik op een ander moment nog wel eens iets schrijven. Voor nu wilde ik het eigenlijk hebben over het uit eten gaan als vegetariër. Ik ga al m’n hele leven graag uit eten. Ik vind het eigenlijk de ultieme manier van uitgaan. Ik houd van lekker eten, ik vind het leuk als ik anderen kan verstaan en we dus een normaal gesprek kunnen voeren en ik hoef niet af te wassen. Als vleeseter is het me nooit zo opgevallen, maar ik heb nu een paar keer sinds mijn vegetarische bestaan in een restaurant gezeten en dat was vaker een teleurstellende ervaring dan me lief is. Veel restaurants houden maar weinig rekening met hun vegetarische klanten. Mijn meest teleurstellende ervaring was onlangs in een steakrestaurant, waar ik een slechte maaltijdsalade kreeg, met een bergje laffe ijsbergsla en een paar flupjes geitenkaas. Maar goed, misschien had ik van een steakrestaurant ook niet teveel mogen verwachten. In ieder geval, het leek mij wel leuk en nuttig om mijn ervaringen te delen. Ik ben ook heel benieuwd naar ervaringen van anderen, dus laat het me vooral weten!
Gisteravond was ik uit eten in brasserie Flair in Gasselte. Ik moet zeggen, de verhouding vlees/vis/vegetarisch op de menukaart was redelijk (7 vleesgerechten, 2 visgerechten en 3 vegetarisch). Ik heb weleens ergere menukaarten in m’n handen gehad. Ik kon kiezen uit portobello met noten en geitenkaas uit de oven, risotto met bospaddestoeltjes of een maaltijdsalade met gekarameliseerde geitenkaas met peer en honing uit de oven. Ik ben voor de portobello’s gegaan (zie foto) en ik moet zeggen, het was echt heel lekker. Nu kan er misschien ook niet zoveel mislukken aan zo’n gerecht, maar goed, ik heb er wel van genoten! Tussen de geitenkaas en de portobello zaten verschillende noten die gewoon heel waren, daardoor was het af en toe een heel gekauw om weg te krijgen. Het was denk ik lekkerder geweest als ze de noten een beetje hadden gehakt. Ik heb er wat frieten bij gegeten en die waren ook erg lekker. Al met al was dit een positieve ervaring. Omdat ik eigenlijk vind dat ze de noten beter hadden kunnen hakken, geef ik ze een 7 in plaats van een 8. Binnenkort thuis ook maar eens een beetje experimenteren met portobello’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *